Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Valonkantaja

2 posters

 :: Barcel :: Donei

Siirry alas

Valonkantaja Empty Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko Ti 5 Elo 2014 - 17:57

//Tervetuloa pelaamaan kuka vain mukaan haluaa. Hahmoni ottaa ensiaskeleensa maailmassa, ja tie on auki taivaanrantaan asti. Mukaan vain ihmettelemään, kättelemään tai vaikka ryöstämään poloinen. Sijoittuu hieman menneeseen, heinäkuuhun 674//


Kovaan ääneen meuhkaavien noviisien ääni herätti kaikkien kadulla olevien huomion. Neljä nuorta miestä pappien kaavuissa käveli keskellä tietä, veisaten silmät puoliummessa harrasta rukousta Ayselille.
Tien toisella puolella istuva nuori mies katseli miesten menoa hieman hämmentyneenä. Pitivätkö he Jumalaansa kuurona? Hiljainen ja henkilökohtainen rukous olisi varmasti ollut aivan hyödyllinen, ja ennen kaikkea se säästäisi kanssaihmisten korvia.

Tesen otti mukavamman asennon tynnyrin päällä jolla hän istui ja tuki sauvansa olkaa vasten. Kesäpäivä oli ollut läkähdyttävän kuuma, kaupungin kivisten katujen hehkuessa yhä kuumina. Kukaan paikallinen ei ollut liikkunut pois varjosta ilman kuolemanvakavaa syytä, ja hyvin harvat halusivat matkata tällaisella säällä maantiellä. Siksi Tesenin päivä olikin kulunut pääosin torkkumiseen ja kaupungilla vaelteluun. Hän yritti yhä painaa mieleensä Donein mutkittelevat tiet ja kapeat kujat, samalla onkien tietoonsa mitä juottoloita täällä suosittiin ja missä ne sijaitsivat.
Kaupunki oli kuitenkin suuri, paljon suurempi kuin pienempiin kyliin tottunut vaeltelija oli arvannutkaan. Tesen oli yrittänyt käyttää maamerkkinä kaupungin kookasta luostaria, mutta joutui kerta toisensa jälkeen huomaamaan sen katoavan näkymättömiin hänen keskittymisensä herpaantuessa. Ainoastaan leveä Luthia - joki antoi hieman neuvoa missä hän milloinkin kulki.
Tesen pyyhki hikeä otsaltaan ja kiitti Ayselia, että aurinko laskisi muutaman tunnin kuluttua. Kunhan ilta koittaisi ja ilma viilenisi, kadut täyttyisivät illanviettäjistä ja hän voisi yrittää ansaita hieman kuparia. Tuskin kukaan halusi löytää muualle kuin lähimpään tavernaan, ja Tesen luotti tässä vaiheessa tuntevansa tien sinne. Raha tulisi tarpeeseen, muutaman yön viettäminen majatalossa oli jo lohkaissut sievän siivun hänen vähistä säästöistään.
Tesen antautui hetkeksi haaveilemaan jääkylmästä tuopillisesta illallisen ohella, samalla kaivaen laukustaan piippunsa. Hän voisi yhtä hyvin jäädä lepuuttamaan jalkojaan odotellessaan auringon laskemista.

Tesenin rypisti kulmiaan kun hänen kätensä tapasi tupakkakukkaron. Hitaasti, toivoen että tunsi väärin, hän veti sen esiin.  

Se oli typötyhjä.

Teseniltä pääsi raskas huokaus. Hän loikkasi jaloilleen, muistellen millä kadulla hän olikaan erään yrttikaupan nähnyt. Kuumuus oli välttämätön paha ja rakot jaloissa hän kestäisi. Mutta ilman sauhuja hän ei aikonut tätä iltaa viettää.

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble Ti 5 Elo 2014 - 21:27

//Hei vaan Very Happy Tunkeudun mukaan, hahmosi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta Smile//

Rhistel

Rhistel oli jo hetken tarkkaillut tätä yksin liikkuvaa miestä, joka hänen silmissään tuntui eksyvän joka kerta kun päästi katseensa pois luostarin korkeasta tornista. Se, mitä mies kaupungissa teki, ei kiinnostanut haltiaa, mutta yksin liikkuva oli aina parempi kohde pienelle varkaudelle. Rhistel oli ollut pakosalla jo useamman kuukauden, joten hänen täytyi viimein myöntää olevansa täysin rahaton. Hänen jalkojaan pakotti, ja niihin oli muodostunut muutama rakkula hänen samoillessaan kaupungista toiseen aina vain kauemmas Jhaerista. Ohuet kangaskengät olivat omiaan sisätiloihin, mutta maanteiden kivet ja oksat tuntuivat veitseniskuilta jalkapohjissa.

Rhistel pyyhkäisi hiekeä otsaltaan ja lausui mielessään kirouksen kuumalle auringolle. Mies kuitenkin liikkui, joten hänellä ei ollut aikaa jäädä sadattelemaan. Rhistel liikkui lähes ääneti miehen jäljessä, pitäen itsensä varjojen suojassa. Hänen tumma ihonsa sulautui auringon luomiin, alati piteneviin varjoihin koko ajan paremmin, ja pian, hän saattaisi hävitä pimeyteen ääneti.

Rhistel kiirehti askeleitaan, pehmentäen askeleitaan pienellä tuulenvireellä jaloissaan. Tämä oli helppo juttu, kävele ohi, nappaa kukkaro, ja poistu paikalta. Hän oli tehnyt sen satoja kertoja ennenkin. Haltia saavutti miehen varjoisalla kadulla, ja pehmeästi pujotti sormensa miehen vyölle, ja pieni hymy häivähti Rhistelin tummilla kasvoilla sormien tuntiessa rahapussin hihnan.

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko Ke 6 Elo 2014 - 21:13

Tesen

Kuja oli kahden talon välisessä varjossa, ja sopi hyvin pieneksi oikotieksi. Nauttiessaan hetkellisestä viileydestä Tesen laskeskeli, paljonko hänellä oli varaa ostaa yrttejä. Useimmiten kauppiaat laskuttivat melkoisesti hänen erikoisesta sekoituksestaan.

Ajatuksissaan hän ei huomannut pienintäkään liikettä silmäkulmassaan. Äänettömät askeleet saavuttivat hänet, pehmeä kosketus hipaisi hänen vyötään ja hänen kukkaronsa jatkoi matkaa ilman häntä, uuden omistajansa hyppysissä.

Tesen havahtui vasta huomatessaan tumman hahmon kääntyvän sulavasti pois kujan päässä. Kurtistaen kulmiaan hämmentyneenä Tesen vilkaisi olkansa yli. Hän oli varma, ettei kukaan ollut äsken kulkenut hänen takanaan.
Yhtäkkiä Tesenin mieleen iskeytyi epäilys. Hänen kätensä lennähtivät vyölle missä hänen tärkeimmän omaisuutensa kuuluisi roikkua.
Toinen käsi löysi lyhdyn. Toinen pyyhkäisi tyhjää.
”Ei saamarissa…” Tesen kirosi ja syöksyi varkaan perään niin nopeasti että oli suistua mahalleen katukiville. Pieni narussa roikkuva kulkunen helkkyi äänekkäästi hänen liikkuessaan. Kompuroiden kujan päähän Tesenin sydän hakkasi korvissa ja hän pälyili ympärilleen. Sitten hän äkkäsi silmiinpistävän hahmon kauempana kadulla. Tesen ehti panna merkille mustan takin ja tumman ihon, ennen kuin hän huusi:
”Hei, pysähdy!”
Tesen lähti juoksemaan hahmoa kohti, yrittäen epätoivoisesti saamaan hänet kiinni.

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble Ke 6 Elo 2014 - 21:51

Rhistel

Tilanne oli ollut ohitse nopeammin kuin olisi voinut toivoa. Mies oli ollut niin ajatuksissaan, ettei ollut kiinnittänyt häneen mitään huomiota. Rhistel hymyili kepesti itsekseen, työnsi kukkaron kangasvyönsä alle ja kääntyi pois kujan päässä seuraavalle kadulle.

Illan viileys oli Rhistelille tervetullutta vaihtelua kuuman päivän jälkeen. Rhistel veti keuhkonsa täyteen viileää ilmaa ja kerkesi vilkaista koko ajan tummuvalle taivaalle, kun helisevä ääni kuului hänen takaansa aina lähestyvänä ja agresiivisena. Lopulta niin agresiivisena, että haltian oli pakko käännähtää ympäri. Näky sai Rhistelin jähmettymään hetkeksi, ja mielen täyttymään kiukulla. Tietenkään tämä ei voinut olla niin helppoa miltä se oli aluksi vaikuttanut.

Rhistel käännähti kannoillaan ja loikkasi eteenpäin.
"Asca melloneamin" Rhistel kuiskasi keräten magiaa jalkojensa ympärille siivittämään juoksuaan. Hänen jalkansa olivat kipeät, eikä hän uskonut voivansa juosta tuota ihmistä karkuun vain omilla voimillaan. Haltia kääntyi kapeammalle kujalle, joka johdatti kauemmas keskustasta. Hän tiesi vaihtoehdokseen vain sen, että hän saavuttaisi tarpeeksi suuren etumatkan ja piiloutuisi.

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko To 7 Elo 2014 - 12:11

Tesen

Muutama ohikulkija joutui hyppäämään pois alta Tesenin rynnätessä mustatakin perään. Takaa-ajo johdatti pois kadulta ja jälleen kujille, jotka mutkittelivat milloin mihinkin suuntaan. Joka käännöksellä Tesen ehti nähdä vilahduksen mustista takinliepeistä, ja joka kerta varas onnistui kasvattamaan etumatkaansa askeleen mitalla.
Miten Ayselin nimessä hän kykenee juoksemaan noin liukkaasti?” Tesen ihmetteli tuntiessa omien jalkojensa huutavan vastalausetta moiselle vahdille. Hän kiristi tahtiaan yrittäen kuroa välimatkaa pienemmäksi.
Sitten äkkiä kujan pää laajeni umpikujaksi, jossa hajusta päätellen mätänivät ruoantähteet. Iltahämärä nieli kaikki yksityiskohdat mutta Tesen kykeni näkemään lähitalojen seinien ja korkea kivimuurin sulkevan tien kaikilta kolmelta sivulta. Varas oli ansassa, ellei osannut lentää.  

Tesen nosti sauvansa poikittain rintansa eteen ja liikkui muutaman askeleen taaksepäin, varautuen  yllätyshyökkäykseen pimeän suojasta. Nurkkaan ajettu rotta puree epätoivossaan vaikka käärmettä.  
”Päädyit umpikujaan varas” Tesen sanoi vilkuillen hermostuneena ympärilleen. Hän yritti pitää äänensä vakaana ja kuunnella missä vikkeläjalkainen niljake piileskeli.
”Luulenpa että kaupungin vartijat haluaisivat vaihtaa pari sanaa kanssasi.”
Puhuessaan Tesen pujotti lyhdyn sauvaansa kärkeen, ja hän kuiskasi käskysanan:
”Illuminae”
Lyhdyn sisällä oleva vuorikristalli leimahti hohtamaan pehmeää, keltaista valoa. Tesen nosti lyhtyä korkeammalle ja valo levisi pimeisiin nurkkiin.

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble To 7 Elo 2014 - 20:58

Rhistel

Rhistel puri hampaitaan yhteen. Olivatko hänen jalkansa tosiaan niin huonossa kunnossa, että tavallinen ihminen saattoi saavuttaa hänet? Kuinka häpeällistä, jopa häneltä. Eikä epäonni vielä siihen päättynyt, tietenkin tämän ihmisen piti olla valomaagi. Rhistelin valtasi suuri halu ensin läimäistä itseään, ja sitten heittäytyä ukkoskuurossa järveen. Milloin huono tuuri lakkaisi?

Valo melkein sokaisi haltian joka oli toivonut voivansa kadota tummiin varjoihin. Rhistel nousi varovasti jaloilleen ja suojasi silmiään valolta yrittäen siristettyjen luomiensa lomasta tarkastella aikaisempaa uhriaan tarkemmin.
"Himmennä sitä, en minä pakoon pääse." Rhistel tokaisi lopulta ärtyneesti.
"Annan omaisuutesi takaisin, mutta vartioiden juttusille sinä et minua saa."

Rhistel tunsi kangaskenkiensä muuttuvan tahmaisiksi sisältä päin rakkuloiden viimein puhjettua. Yleydestään kuitenkin kiinni pitäen, haltia vei kätensä vyölleen ja viskasi kukkaron miehen jalkojen juureen.

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko Pe 8 Elo 2014 - 13:18

Tesen

Varas ei kyennyt piiloutumaan pimeän kadotessa, ja viimein Tesen näki kunnolla ketä hän oli jahdannut. Ensimmäisen huomio kohdistui miehen kalliin näköiseen paitaan ja vyöhön, jotka olivat arvokkaan punaisen ja kultaisen sävyisiä. Tarkemmin katsottuna myös musta takki ja saappaat olivat taitavan räätälin työtä. Miten ihmeessä kaduilla vaeltelevalla taskuvarkaalla oli moiseen varaa?
Tesenin veri kuohahti kun hän huomasi suipot korvat. Hänen kätensä nyki pidätetystä raivosta, ja tahtomattaan muutama väkivaltainen ajatus nousi hänen mieleensä. Haltia, vieläpä musta haltia!
Vielä enemmän Teseniä ärsytti haltian ilme. Tämän tummilla kasvoilla ei näkynyt pelkoa, tai edes katumusta. Lähinnä hän näytti vain ärtyneeltä jäätyään kiinni.
Haltian valitti valon kirkkaudesta, ja heitti vieläpä Tesenin kukkaron maahan. Silloin Tesen nosti sauvansa metallihaaran sormenleveyden päähän hartian kaulasta. Haltia ähkäisi yllättyneenä ja ottaessaan askeleen hänen selkänsä törmäsi seinää vasten. Tesen piti sauvansa tiukasti paikoillaan, ja toisella kädellään nosti kukkaronsa.
”Vilkaisepa vielä kerran, kummassa päässä sauvaa on etulyöntiasema, ” Tesen sanoi matalasti. ”Jos seisoisin sinun kengissäsi, pyyhkisin tuon ylimielisen ilmeen naamaltani.”

Mulkoillessaan haltiaa Tesen huomasi pohtivansa ihmeen pitkään mitä seuraavaksi tapahtuisi. Eikö sen pitänyt olla selvää? Haltia passitettaisiin vartioille, vaikka sitten lempeää väkivaltaa käyttäen, rautoihin ja tyrmään. Ehkä häneltä leikattaisiin sormet, kuten jossain kylissä oli tapana tehdä varkaille. Se olisi täysin oikein, eikä kukaan voisi moisesta rangaistuksesta valittaa.

Mutta miksi se sitten kuitenkin tuntui väärältä?

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble Pe 8 Elo 2014 - 15:24

Rhistel

Miehen kasvoille ryöppysi suoraa vihaa Rhistelin noustessa valoon. Ei se haltialle ollut mikään yllätys, hänen rotunsa oli täällä päin... Noh... Ei kovin haluttua seuraa. Syystäkin oikeastaan. Rhistel yllättyi miehen äkillisestä hyökkäyksestä, ja kevyt tömähdys selkää vasten sai ilman pakenemaan hetkellisesti hoikasta kehosta. Rhistel painautui seinää vasten huulet tiukasti yhteen painuneina kuin koettaen painautua seinästä lävitse karkuun tuota miestä.
"Etulyöntiasema? Puhut kuin minulla olisi jossain vaiheessa ollut edes mahdollisuuksia? Katso ensin minua ja sitten itseäsi. Voisit katkaista minut pikkusormellasi, joten älä uhkaile minua." Rhistel puhui rauhallisesti ja katsoi valon lävitse miestä silmiin. "Ja jos sinä seisoisit minun kengissäni, sinä et olisi jaloillasi. Minulla taas ei ole vaihtoehtoja." Haltia katsoi miestä valon lävitse silmiin. Kirkkaus sokaisi ruskeita silmiä kuitenkin liiaksi, että haltia olisi voinut erottaa miehen ilmeitä.

He seisoivat siinä hetken aivan paikoillaan, ja Rhistel löysi itsensä pohtimasta mitä seuraavaksi tapahtuisi. Hän ei jaksanut juosta enää, ja valitettava tosiasia oli, että hänen magia taidoillansa ei miestä voitettaisi. Vartioiden luokse hän ei kuitenkaan suostunut menemään. Rhistel oli täysin tietoinen seuraamuksista, eivätkä ne tuntuneet houkuttelevilta.
"Minä en tule vartioiden luokse." Rhistel toisti lopulta rikkoen hiljaisuuden.
"Sait omaisuutesi takaisin. Anna minun jatkaa matkaani."

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko Pe 8 Elo 2014 - 20:28

//Aivan mahtavaa olla väärässä Very Happy. Tulin tulkinneeksi Rhistelin käytöksen totaallisen väärin (samoin Tesen), mutta samalla syntyi melkoisen mielenkiintoinen käänne hahmoa ajatellen.//

Tesen

Tesen räpäytti silmiään muutaman kerran, ja nosti häkeltyneenä sauvansa pois.
Tätä hän ei ollut odottanut. Haltia myönsi, ilmeenkään värähtämättä, olevansa heikompi. Tesenin raivo oli kuollut pois, mikä antoi tilaa tarkastella tilannetta selkeästi. Hän oli saanut rahansa ilman ongelmia, haltialla ei ollut edes asetta, eikä hän näyttänyt tarpeeksi vahvalta taistelemaan paljain käsin.
Tesen painoi katseensa, tuntien itsensä typerykseksi. Hän oli mennyt näin pitkälle vain siksi, että hänen edessään seisoi haltia.
Kuinka vainoharhainen minä oikein olen?" hän ajatteli typertyneenä omasta toiminnastaan.
Lyhty himmeni Tesenin kopauttaessa sauvaa katuun, jättäen vain heidät kaksi sen valopiiriin. Samalla haltia vajosi yllättäen istumaan jalkojaan pidellen ja irvisti tuskaisesti. Hänen jalkansa näyttivät kärsineen heidän kujanjuoksunsa aikana.

Haltiaa katsoessaan Tesen painiskeli hetken itsensä kanssa ja huokaisi syvään. Hän voisi joutua katumaan tätä, mutta hän koki olevansa jostakin velkaa ja anteeksipyyntö tuntui liian vähältä.
”Tulehan, ” hän sanoi ja nykäisi haltian seisomaan, tukien hänet olkaansa vasten. Antamatta aikaa vastaväitteille Tesen lähti johdattamaan molempia sinnepäin, missä hän muisteli kadun olevan.
Tesen ei katsonut haltiaa silmiin, vaikka arvasi tämän ihmettelevän kovasti hänen toimintaansa. Tesen ihmetteli samaa itsekin. Hän tyytyi vain kohauttamaan olkiaan ja tokaisi:
”Älä väitä että olisit jäänyt tuonne iltaasi viettämään. Saat sitä paitsi neuvoa minut kaupungin yrttikaupalle, kunhan pääsemme kadulle jossa haisee vähemmän."

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble Pe 8 Elo 2014 - 22:28

Rhistel oli enemmän kuin yllättynyt miehen käytöksestä. Viha tämän kasvoilta oli äkkiä valunut pois, mikä sai haltian erittäin epäluuloiseksi. Ihmiset eivät käytäytyneet ketään hänen rotuistaan kohtaan ystävällisesti, etenkään sen jälkeen kun kyseisen rodun edustaja on yrittänyt ryöstää heidät. Ele sai haltian niin hämilleen, että jonkin matkaa hän vain nilkutti miehen kannatellessa suurinta osaa hänen kevyestä painostaan. Rhistelin vatsaa väänsi. Normaalisti tällainen ei tiennyt hyvää. Että joku pakotti kulkemaan johonkin. Haltia säpsähti. Mikä väitti, että miehellä ei edelleen ollut pahat mielessään?

Rhistel painoi jalkansa maahan jarruttaen miehen kulkua painollaan. Vaikka temppu saikin haltian irvistämään kivusta, mies pysähtyi. Rhistel käänsi katseensa miehen silmiin kulmat kurtussa.
"Minne sinä ajattelit viedä? Toimin oppaanasi, jonka jälkeen kannat minut vartioille? Minä vannon, että kuolen ennemmin." Rhistelin kasvot olivat vakavat, ja hänen kehonsa vapisi jännityksestä. Pystyisikö hän irrottautumaan miehen otteesta? Ei, ei pystyisi, mutta vapaaehtoisesti hän ei vangittavaksi suostuisi.

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko La 9 Elo 2014 - 19:07

Tesen

Haltian pysähtyessä Tesen teki samoin, vaikka hän olisi voinut helposti vaikka raahata haltiaa perässään. Hän ei kutenkaan aikonut tehdä moista, varsinkaan kun haltia uhkasi pistää kaikin voimin hanttiin. Sitä Tesen ei epäillyt hetkeäkään.
”Rauhoitu, ei vartijoilla ole enää mitään sanottavaa tähän. Annoit rahat takaisin, joten rikos on minusta melko lailla sovitettu.”
Haltian katsoi häntä, hyvin epäluuloisesti. Tesen hymähti ilottomasti. Niin, tilanne oli tainnut kääntyä päälaelleen sen verran nopeasti, että kuka tahansa pitäisi sitä epäilyttävänä. Vastahan hetki sitten hän oli melkein käynyt haltian kimppuun.

”Kuule, en usko että voisin, tai edes haluaisin, selittää sinulle kaikkea mitä olen kokenut. Tuskinpa minäkään ymmärtäisin mitä kaikkea sinulle oikein on tapahtunut.  Tiedä silti, että sinun vangitsemisesi tyydyttäisi vain vanhaa kaunaa sydämessäni, josta minun on parempi päästä irti.”
Tesen viittasi eteenpäin ja katsoi haltiaa sovittelevasti.
”Jos kestät seuraani kadulle asti, voit lähteä omille teillesi jos haluat. En aio estää sinua.”

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble Su 10 Elo 2014 - 20:52

Rhistel

Rhistel joutui räpäyttämään silmiään muutaman kerran hämmentyneenä. Eivät tilanteet koskaan kääntyneet näin. Vain hetki sitten mies oli tuijottanut häntä sellaisin silmin, jotka paistoivat vain vihaa ja halveksuntaa ja nyt tämä oli valmis päästämään hänet menemään ilman taka-ajatuksia. Haltia käänsi katseensa hetkeksi maahan pohtien asiaa mielessään, ja lopulta hymähtäen.
"Käännytään tuolta vasemmalle... Tiedän erään vanhan rouvan joka pitää yrttikauppaa läheisellä kadulla."

Rhistel antoi miehen kannatella kevyttä painoaan heidän kävelessään nyt jo viilenneessä ilmassa hänen opastamaansa suuntaan. Sivukadut olivat hiljenneet. Vain kapakoiden suunnalta kuuluva musiikki ja ihmisten hälinä kertoi ettei kaupunki ollut täysin autioitunut auringonlaskun jälkeen. Miehen vyöllä roikkuva kulkunen helisi pehmeästi heidän kävellessään. Tuntemattomasta syystä Rhistel koki rentoutuvansa hieman, eikä viljuillut sivusilmällään miestä enää vähän väliä.

"Minä pystyn jo kävelemään." Rhistel sanoi irrottautuen miehen otteesta äkkiä. Hän suoristautui ja pyyhkäisi pölyä takkinsa lieppeestä. Kauppakatu oli lähellä, eikä hänen ylpeytensä antanut periksi siihen, että hänet nähtäisiin julkisesti jonkun toisen autettaana kuin muutama kesäinen lapsi. "Tänne päin." Rhistel näytti kääntyen kulmasta kadulle joka oli valaistu soihduin. Muutama seppä kuorsasi liikkeensä edessä tuolilla istuen. Kuola valui parrakkaita kasvoja pitkin, ja Rhistel tunsi värähtävänsä. Inhottavaa... Kadun puolessa välissä istui rouva tuolilla kutomassa. Harmaasta kankaasta viritetty katos suojasi kuivattuja yrttejä mahdolliselta sateelta.
"Tuossa." Rhistel näytti rouvan liikettä. Ääni ilmeisesti havahdutti rouvan ajatuksistaan, ja nainen nousi hymyillen tervehtimään miestä.

"Kuinka voin auttaa?" Rouva kysyi mieheltä, mulkaisten sitten haltiaa. Rhistel nosti kätensä ilmaan ja otti muutaman askeleen taakse päin. Hän tiesi kyllä mitä tuollainen katse tarkoitti.

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko Ti 12 Elo 2014 - 18:43

Tesen

Vanhan rouvan katse ajoi haltian muutaman askeleen taaksepäin, mutta hän jäi silti odottamaan sivummalle Tesenin astuessa tekemään tilauksensa. Haltia näytti luottavan häneen, ainakin hieman, mikä huojensi Tesenin mieltä huomattavasti. Ensivaikutelma jäi usein pysyväksi, ja äsken hän oli antanut itsestään melkoisen huonon kuvan.

”Naula yrttisekoitusta, josta kolmasosa villiminttua, kuudesosa yönokkosta ja pohjukkeeksi hamppua,” Tesen luetteli ojentaen tyhjän tupakkakukkaronsa. Yrttien myyjä hieraisi käsiään ja ryhtyi toimeen, leikaten ja hienontaen kuivuneita lehtikimppuja hienommaksi. Saatuaan täytetyn pussin Tesen maksoi ja kiitti, kaivaen piippunsa jälleen esiin. Hän täytti sen aikailematta ja otettuaan kipinän lähimmästä soihdusta veti syvät henkoset. Liidunvalkoinen savu oli pehmeää, ja yönokkosen lehdet antoivat sille lievän makean aromin. Tesen puhalsi paksun savujuovan suustaan ja nautiskeli kielen päällä viipyilevästä tunteesta. Hän tunsi kuinka hartioidensa rentoutuvan ja ajatustensa kirkastuvan.

Tesen meni piippuaan imeskellen haltian luokse, ja ojensi tälle parikymmentä kuparikolikkoa kukkarostaan.
”Kiitoksena opastamisesta. Hinnat joita itse kiskon öisin viinapäisiltä asiakkailtani ovat suunnilleen samaa luokkaa,” Tesen selitti. ”Koeta saada katto pääsi päälle yöksi.”
Haltian harkitsi hetken, lähinnä kai lajilleen tyypillisestä ylpeydestä, mutta otti rahat vastaan. Tesen naputteli piippuaan järjestellen ajatuksiaan, ja sanoi:
”Kuule, kaiken äskeisen jälkeen…haluaisin sanoa olevani pahoillani. Monet muut olisivat kironneet niskaani kaikki Ireaksen hallitsemat vitsaukset ja rutot, ja aivan hyvästä syystä.”

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble La 16 Elo 2014 - 11:44

Rhistel

Rhistel kohautti hartioitaan kevyesti. Olihan hän kironnutkin miestä hiljaa mielessään, mutta ääneenkin lausuttuna se olisi ollut pelkkää sanahelinää.
"Sinulla oli hyvä syy käytökseesi. En ole puhdas pulmunen, enkä usko tapojani parantavani niin kauan kun elän. Siinä maailmassa me elämme mihin synnymme." Rhistel totesi hiuksiaan sukien. Miehen piippu tuoksui makealle, mikä oli haltialle tietynlainen yllätys. Arrigonin talossa ei piippua poltettu, ja jostain syystä hänen mieleensä oli jäänyt ajatus siitä, että piiput haisisivat pahalle.

Rhistel ei ollut varma kyseisistä tilanteista. Kenties hänen olisi tarkoitus sanoa olevansa pahoillaan siitä, että yritti ryöstää miehen... Mutta hän ei ollut. Ei ilkeyttään. Todellisuus vain meni niin. Jos hän olisi päässyt miestä pakoon, tätä tilannetta ei olisi, eikä haltiaa olisi vähempää kiinnostanut kuinka miehen kävi. Aivan valtavasti se ei haltiaa edelleenkän kiinnostanut.

"Sinun ei pitäisi näyttää niin eksyneeltä. Kun kuljeskelit päivällä, vain muutama vilkaisu riitti kertomaan, ettet yksin löytäisi sivukujilta takaisin torille. Teet itse itsestäsi helpon kohteen." Kyllä... Rhistel taputteli itseään olalle henkisesti. Hän ei ollut pyytänyt anteeksi, vaan antanut miehelle neuvoja vastaisuuden varalle. Sehän oli parempi, eikö niin?

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko La 16 Elo 2014 - 19:20

Tesen

Vaikeasti hyväksyttäviä totuuksia,” Tesen ajatteli itsekseen haltian puhuessa. Tämä vahvisti käsitystä, ettei tämä ollut vain ylimielinen jännityksentavoittelija, joka suhtautui välinpitämättömästi kaikkeen ja kaikkiin. Vaatteiden ja tyhjien taskujen ristiriita oli huomattava, ja samalla haltia oli todistanut olevansa taitava taskuvaras…
Hänen takanaan taisi ollakin melkoisen mielenkiintoinen tarina.

”Opinpahan ainakin pitämään kukkarostani kiinni sivukujilla, ” Tesen töksäytti takaisi haltian piikikkääseen huomioon. Toisaalta, tähän asti hän oli olettanut luostarikaupungin olevan täysin vapaa rikollisista. Hänen oli pakko myöntää haltian sanoissa olevan itua.
”Mutta arvostan mielipidettäsi, varsinkin sen tullessa joltakulta jolla on…kokemusta tällaisista asioista, ” hän jatkoi hieman ystävällisemmin.
Heidän välilleen laskeutui hiljaisuus, molempien sanottua sanottavansa. Tesen alkoi hieman vaivaantuneena pohtia hyvää tapaa lähteä omille teilleen. Hän ei aikonut tehdä lähempää tuttavuutta haltian kanssa ja hän epäili, ettei tämäkään olisi moisesta perustanut.
Hänet pelasti kahden juopuneen merimiehen örvellys, kun heidät tuupattiin kadulle läheisestä tavernasta. Miehet vain nauroivat räkäisesti ja yrittivät nousta seisomaan toinen toista tukien, huonolla menestyksellä. Tesenin ammatillinen silmä näki heti loistavan tilaisuuden ansaita rahaa, ja hän päätti ottaa tilanteesta hyödyn kun hänellä oli tilaisuus.
”Tämä piipulline on sinulle, ” Tesen totesi ja nosti piippuaan. ”Huolimatta siitä kenen taskuille kätesi pistät, varjelkoon Aysel matkaasi.”
Tesen nyökkäsi painaen lauseelleen pisteen, ja lähti harppomaan tavernaa kohti. Merimiehet näyttivät viimein saaneen jalkansa alleen, toisen nojatessa seinään ja toisen läheiseen sadevesitynnyriin. Mennessään Tesen ei kuitenkaan voinut olla vilkaisematta taakseen.


//Kaikki näyttää kääriytyvän melko nätisti yhteen. Taidan pistää vielä yhden viestin sinun jälkeesi, mutta omasta puolestani tämän voi päättää. Suurkiitokset peliseurasta, ja toivottavasti aloittelijana en väärinkäyttänyt autohittiä liikaa  Wink //

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja PoisonBubble Ti 19 Elo 2014 - 21:13

Rhistel

Haltia nyökkäsi kohteliaasti, pyyhkäisi peukalollaan alahuultaan ja heilautti kättään miehelle.
"Glandas varjelkoon askeliasi." Rhistel vastasi, kääntyen sitten kannoillaan. Meluava joukkio nuoria miehiä asteli häntä vastaan. Muutama heistä mulkoili haltiaa vihaisesti ja tuuppivat häntä tiellään. Rhistel ei sanonut sanaakaan, vaan odotti joukkion menevän ohitseen, kääntyen vilkaisemaan joukkion perään.

Rhistelin yllätykseksi mies oli kääntynyt katsomaan taakseen ja heidän katseensa kohtasivat. Rhistel vei kätensä sivulleen ja avatessaan kämmenensä, hänen sormissaan roikkui kolme nahkaisilla naruilla suljettua rahakukkaroa. Haltia ei malttanut olla vilauttamatta kevyttä, hieman itsevarman ja ylimielisen tapaista hymyä huulilleen ennen kuin kääntyi pujottaen kukkarot vyölleen. Hän tosiaan voisi etsiä syrjäisen tavernan ja ostaa itselleen huoneen täksi yöksi. Kohtaaminen miehen kanssa oli kuitenkin kääntynyt parhain päin. Voimakas tuulenpuuska puhalsi Rhistelin selkään sekoittaen hiukset ja pöllyttäen hiekkaa silmiin.
"Noh, älä toru minua. Olen vain yksi lapsistasi." Rhistel mumisi hyväntuulisesti ilman jumalatterelle kuvitellen huvittuneesti tämän seisomaan taakseen kädet puuskassa.

//Kanssasi oli aivan mahtavaa pelata, ja minun puolestani pelin voi päättää vaikka mielelläni sitä olisinkin jatkanut vielä, hahmosi on hauska ja mielenkiintoinen, ja kirjoituksesi nokkelaa Very Happy Äläkä autohittaamisestasi huolehdi, se oli todella taidokkaasti tehtyä. Jos haluat pelata lisää, olen käytettävissä ^w^//

_________________
Sylos Lachryma, Ara Egiccar, Nill, Berek Fjundra, Rhistel Arrigoni

Moderaattori, Ongelmatilanteessa kysele neuvoa ^w^
PoisonBubble
PoisonBubble
Univaras

Viestien lukumäärä : 321
Join date : 12.08.2012
Ikä : 28
Paikkakunta : Kotka

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko To 21 Elo 2014 - 20:03

Tesen

Tesen ei voinut olla yhtymättä haltian virnistykseen, rehellisen vaikuttuneena tämän taidoista. Miesjoukon harppoessa Tesenin ohitse haltia kääntyi, ja astuessaan pois soihdun valokehästä pimeys nielaisi hänet täysin.  
Katsellen hänen peräänsä Tesen pudisti päätään voipuneena. Olikohan itse Aysel järjestänyt tällaisen kohtaamisen, ja kummalle heistä? Ken tietää. Ainakin Tesen tiesi saaneensa kunnon opetuksen, avokämmenellä ja päin naamaa.
Kulkunen helähti hänen lähtiessä eteenpäin, tukien sauvan olalleen.

”Hei, sinä lyhdyn kanssa, tulehan tänne!” toinen merimiehistä hihkaisi ja viittoi Tesenin luokseen. Hän näytti olevan ainakin tarpeeksi selvä puhuakseen järkevästi, toisen ainoastaan kailottaessa jotakin rivoa juomalaulua.
”Mihinkäspäin tässä pitäisi lähteä jotta löytäisi takaisin yhteen kapakkaan? Viinisarvi taisi olla nimi. Borstin tässä pitää päästä nukkumaan päänsä selväksi, ” merimies totesi ja viittasi toveriinsa.
Borstiksi kutsuttu läimäisi toista olalle melkoisella voimalla, mutta molemmat vain nauroivat hyväntuulisesti.
”Jos opas kelpaa, voin viedä teidät sinne. Maksu on vain viisi kuparia, näin hyvä ilta ansaitsee alennuksen, ” Tesen tarjoutui hymyillen. Kyseinen kapakka sijaitsi satamassa, ja sinne oli melko helppo löytää.
Merimies nauroi makeasti, ja nyt oli Tesenin vuoro saada toverillinen läimäys selkäänsä. Liike oli lyödä Teseniltä ilmat pihalle.
”Sinä se olet kunnon kaveri, siinä, maksu siitä että joku kulkee kerrankin edellä, ilmoittaen tulosta kuin kuninkaan lakeija konsanaan.”
Raha vaihtoi omistajaa, ja Tesen lähti johdattamaan kaksikkoa katuja eteenpäin. Tesen nautti viileän ilman hivellessä hänen kasvojaan, ja yhtyi itsekin miesten hilpeään lauluun. Kuka tiesi, mitä huomenna mahtoi tapahtua, mutta juuri nyt hän toivotti illan tervetulleeksi hyväntuulisesti. Lyhdyn kajo ja äänekäs laulu etääntyivät hetki hetkeltä kauemmas, ja lopulta hävisivät katujen syövereihin.

//Kiitokset vielä kerran, saa nähdä mihin kaikkeen tästä vakavamielisestä lyhdynkantajasta on. Eteenpäin, kohti uusia auringonnousuja!  Very Happy //

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Valonkantaja Empty Vs: Valonkantaja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Barcel :: Donei

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa