Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Älä kulje perässäni

Siirry alas

Älä kulje perässäni Empty Älä kulje perässäni

Viesti kirjoittaja Tinalaatikko Ma 4 Tammi 2016 - 19:47

//Hopeaketun kanssa sovittu. Muut voivat katsoa (mutta eivät koskea)//

Myrrinmäen kyläpahasen yhdellä oli meneillään kiivas väittely, joka herätti väkisinkin läsnäolijoiden mielenkiinnon. Toinen osapuoli oli kääpiö, jonka pitkä musta parta viisti hänen saappaidensa kärkiä. Hän nojasi kädet ristissä takanaan oleviin härkävankkureihin, kaivellen sormellaan jotain hampaidensa välistä.
”Meillä oli sopimus, ” Tesen sanoi, osoittaen kääpiötä sormellaan syyttävästi.
”Joo-o. Mutta jos muistat, nulikka, lupasin viedä sinut Lushalin satamaan jos maksat kaksikymmentä kuparirahaa. Maksoit kahdeksan. On jo meikäläisen hyvyyttä että olet päässyt näinkin pitkälle.”
Tesen hengitti syvään, yrittäen olla menettämättä hermojaan.
”Sanoit että voin kuitata loput summasta vaihtokaupalla.”
”Niin sanoin, kunnes näin millaista käsityötä tuo veitsesi on. Metallissa on liikaa hiiltä, terä on hauras ja aivan liian jäykkää joten en tee sillä mitään, ” kääpiö sanoi ja sylkäisi katukiville. ”Mitä muuta sitten löytyisi? Tuo keppi on liian pitkä meikäläiselle, ja lumottuihin haltiakapistuksiin en koske joten voit pitää lyhtysi.”
”Minun on päästävä johonkin laivaan ennen kuin ensilumi sataa ja satamat jäätyvät. Muuten olen jumissa koko talven, ” Tesen parahti epätoivoisesti. Kääpiö vain tuhahti äänekkäästi.
”Sitten pistäisin sinuna tossua toisen eteen. Täältä pääsee neljässä päivässä satamaan, ja seuraavaan kylään tänään jos olet ripeä. Nyt, suosittelen häviämään näköpiiristäni tai annan saappaalla vauhtia.”
Sen sanottuaan kääpiö käänsi selkänsä ja keskittyi kiristämään härkänsä valjaita.
Tesen kääntyi lyötynä, ja samalla uteliaiden joukko hajaantui omille teilleen. Sadonkorjuuaika oli jo käynnissä joten kaikilla oli kiire. Tesen katsoi kylästä poispäin johtavaa tietä ja kauempana näkyviä risteyksiä. Hän ei tuntenut tietä, ei sitten alkuunkaan. Ja hänellä oli kiire, yöt kylmenivät ja talvi teki pian tuloaan. Tesen ei halunnut eksyä, mutta mikä näistä Chiman teistä oli oikea?

Tinalaatikko

Viestien lukumäärä : 39
Join date : 27.07.2014
Ikä : 25
Paikkakunta : Hyvinkää

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa