Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tärkeä: Luonnon jumalat

Siirry alas

Tärkeä: Luonnon jumalat Empty Tärkeä: Luonnon jumalat

Viesti kirjoittaja Kalmankukka Pe 17 Elo 2012 - 17:42

Luonnonjumalat

Ayselin antaessa maailmalle magian käyttämisen lahjan, hän tiesi, että tämä mahtava voima tarvitsi omat suojelijansa, jotka pitäisivät huolen voimasta ja sen puhtaudesta. Niinpä Aysel loi seitsemän jumalaa ja jokaiselle oman elementin vartioitavaksi. Yhdessä nämä jumalat muodostavan luonnon mahdin, joka on haltioiden tärkein palvontakohde.

Haltiat eivät palvo Ayselia, sillä he ajattelevat, että tämä on liian kiireinen ylijumalan roolissaan ehtiäkseen auttaa kaikkia. Niinpä he kääntyvät luonnonjumalien puoleen. Luonto on kaikkialla ympärillämme, joten luonnojumalat ovat aina lähellä. Magia on myös aina ollut lähinnä haltioita, joten he voivat oppia elementtien jumalalta aina vain parempaa magian käyttöä.

Chiman hyökätessä Ayselin luomakuntaa vastaan, tämän elinvoima, kateus, pääsi valloilleen myös alempiarvoisten jumalten keskuudessa. He halusivat Chiman lailla Ayselilta kiitosta taidoistaan, ja alkoivat kinastella keskenään, kuka oli heistä paras. Tämä myllerrys näky nykyäänkin luonnoilmiöissä, kun veden jumala kinastelee maan kanssa tulvan aikana, ja sähkön jumala myrskyn aikana.

Haltioille on henkilökohtaista, kenen jumalan puoleen he kääntyvät. Naleialin keskustassa on iso temppeli, joka on pyhitetty kaikille seitsemälle jumalalle, mutta pienempiä yksittäisille jumalille omistettuja pyhättöjä löytyy ympäri Isirionia. Jokaisella jumalalla on oma kulttinsa ja omat pappinsa.

Jokaisella jumalalla sanotaan olevan oma nimikkoeläimensä, joka heijastaa jumalansa voimaa maan päällä. Näitä eläimiä käytetään kuvaamaan jumalia patsaissa ja taiteessa, ja niitä kunnioitetaan, sillä niitä pidetään käytännön esimerkkinä jumalien vallasta maan päällä. Jokaisen jumalan temppeliä johtaa ylipappi, jolla on usein lemmikkinä oman jumalansa nimikkoeläin.


Veden jumala – Eluvar
Eluvar on merenkäynnin ja laivojen suojelija, hänen arkkivihollisensa on demonijumalatar Mergo. Laivoilla liikkujat usein turvautuvat Eluvarin apuun myrskyn uhatessa. Suurin Eluvarin temppeli löytyy merihaltioiden kaupungista, Derlontesta, ja se on monen maalla elävän haltian mielessä toivottu pyhyynvaelluskohde; valitettavasti merihaltiat eivät päästä kaupunkeihinsa ketä tahansa.

Eluvar on maan jumalan parhaimpia kumppaneita, ja heidän yhdistettyjä temppeleitään voikin löytää metsistä ja maanviljelysten läheltä. Eluvar ja Thrilvende ovat ne jumalat, joilta pyydetään siunausta sadolle.

Luonteeltaan Eluvar on hellä ja huolehtivainen. Hän ottaa siipiensä suojaan jokaisen avunpyytäjän eikä rankaise tai kouluta heitä, vaan opettaa kärsivällisesti.

Eluvar kuvataan nuorena ja huolehtivaisena merihaltianaisena. Hänen nimikkoeläimensä on miekkavalas.

Maan jumala - Thrilvende
Thrilvenden on matkalaisten suojelija, joten hänen alttarinsa ja patsaansa koristavat useita tienvarsia. Hän on vahvatahtoinen ja oikeudenmukainen, eikä viivyttele apunsa kanssa. Hän on isällinen, huolehtiva hahmo ja yleisesti tunnettu myös perheiden suojelijana. Thrilvende on luotettava ja kaukokatseinen hahmo ja suosittu kaikkialla Isirionissa.

Thrilvende kuvataan voimakkaana mieshahmona. Hänen nimikkoeläimensä on peura.

Ilman jumala – Glandas
Glandas on luonteeltaan leikkisä, ja hänen todelliset kasvonsa paljastuvat parhaiten leikittelevässä kevättuulessa. Hän on vahvatahtoinen ja oikeudenmukainen ja hänen temppeleitään on paljon.

Glandas kuvataan siivekkäänää nuorukaisena. Hänen nimikkoeläimensä on haukka.

Tulen jumala – Alar
Alar on läheisissä väleissä Ayselin kanssa, ja monet Ayselia palvovat arvostavat myös Alaria. Hän on Ayselin äänitorvi ja tämän mahdin maanpäällinen käyttäjä. Hän on myös tuomitsemisen ja oikeudenmukaisuuden jumala. Alar on luonteeltaan usein pilkallinen, ja hänen tiedetään olevan pitkävihainen ja mustasukkainen ja jättäneen virheitä tehneen avunpyytäjän oman onnensa nojaan, opettaen tälle nöyryyttä ja kasvattaen tätä vahvemmaksi.

Alar vihaa heikkoutta ja tämän takia hän on usein inhoaa hänen mielestään ylihuolehtivaa veden jumalaa.

Alar kuvataan siroksi, mutta voimakkaaksi haltiamieheksi. Hänen nimikkoeläimensä on feenix.

Sähkön jumala- Taliel
Taliel on aina ollut hyvää pataa ilman ja veden jumalan kanssa. Hän rakastaa voimaa ja nopeutta ja on usein hieman turhamainenkin elementtinsä hienoudesta. Hän on myös käärmeiden ja parantamisen jumala.

Taliel kuvataan vahvana soturina. Hänen nimikkoeläimensä on mustapantteri.

Valon jumala – Alontholoe
Alontholoe on mystinen jumala, johon on usein hankala saada yhteyttä. Hän on eristäytynyt muista ja hänen temppelinsäkin ovat nousseet aina hiljaisille ja syrjäisille paikoille. Alontholoe on ujo, ja siksi hän usein piilotteleekin tulen ja sähkön jumalan takana, jotka pitävätkin häntä söpönä pikkusisarenaan.

Alontholoe kuvataan kuvankauniiksi nuoreksi naiseksi. Hänen nimikkoeläimensä on nelisiipinen hohtava aarnikotka.

Mielen jumala – Faidauria
Faidauriaa on aina pidetty hieman hulluna. Häneen ei ole luottamista, joten hänen puoleensa ei käännytä arkielämän tavallisissa ongelmissa. Faidauria on juhlimisen, ryyppämisen ja sekoamisen jumala, joten hillitystä olemuksestaan tunnetut haltiat eivät koe häneen valtavaa samaistumista. Faidaurian temppelit ovatkin harvassa, ja häntä palvovatkin vain lähinnä harvat erakot, jotka sanovat löytäneensä jumalan todellisen olemuksen, joka on vain villin kuoren alla piilossa. Faidauria avaa salaisuutensa hartaalle mietiskelijälle, ja palkitsee kilvoittelijan täydellisellä mielenrauhalla ja tasapainolla. Tosin monet ryyppämisessä kunnostautuneet laitapuolen kulkijat ovat sanoneet löytävänsä Faidaurian läsnäolon nimenomaan tuopin pohjalta. Mikä sitten on oikea tulkinta – kuka tietää.

Faidauria kuvataan faunimieheksi, joka peittää kasvonsa maskilla. Hänen nimikkoeläimensä on apina.

_________________
"Mustan lammen rannalla kasvoi kaunis kalpea kukka..."
Ongelmia tai epäselvyyksiä? Ota yhteyttä!

Yatai Myrskynsilmä, Kenraali Xian, Kalris Eldoughen, Poci, Lilium
Kalmankukka
Kalmankukka
Gamemaster

Viestien lukumäärä : 595
Join date : 20.03.2010
Ikä : 29
Paikkakunta : Turku

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa