Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lyhyesti in-game-kiroilusta

Siirry alas

Lyhyesti in-game-kiroilusta Empty Lyhyesti in-game-kiroilusta

Viesti kirjoittaja Kalmankukka To 19 Syys 2013 - 20:24

Kiroilu ja kaikenmoinen sadattelu on jotain, mitä jokainen hahmo tulee mitä suuremmalla todennäköisyydellä tekemään. Yleisen siisteyden nimissä hahmosi ei voi sadatella tolkuttomasti, mutta tiettyihin tilanteisiin kiroilu sopii ja kuuluu.

Parasta on käyttää omia, hahmoon sopivia ja persoonallisia sanapareja; fantasiakiroamia. Tämä on helppo ja yksinkertainen tapa saada värikyyttä tekstiin. Hauku käyttämällä eläimiä, joita pidetään rumina, iljettävinä tai inhottavina: öykkäri on kuin lihava sika ja huijari kuin kaksikielinen käärme. Joitain ammatteja, kuten huoran, katulakaisijan tai veronkerääjän hommia pidetään huonoina, joten on suuri loukkaus haukkua toista henkilöä tällaiseksi. Mieti, mikä sopii hahmollesi: oma merikapteenini Yatai haukkuu miehistöään tyhmiksi kuin tyhjät kalanpäät ja demoninmetsästäjäni Kalris sanoo, että ilta on kylmä kuin jäädemonin henkäys. Kiroamat liittyvät hahmon luonteeseen: räväkkäsuisempi kiroaa toisen käyttäen epämielyttäviä privaattialueiden nimiä, kun taas sivistyneempi manaa jumalia.

Haltioiden ja ihmisten välillä on aina ollut jonkinlaista pilkallista piikittelyä, joten ihmiset voivat haukkua haaveuniin taipuvaista kaveriaan uneliaaksi kuin haltia ja haltiat voivat haukkua toisiaan barbaarisiksi kuin pyöreäkorvat.

Kiroa Chiman kautta. Chima on alunperin neutraali yön -ja kuolemanjumala, mutta Aysian asukeille hän on ultimaattinen paha. Jonkun haukkuminen Chiman rakkikoiraksi tai jalkapalliksi on suuri loukkaus. Vastaavasti päivittelyt voi tehdä käyttäen Ayselin nimeä. Tarinoita Aysiasta -foorumin osoiossa on listattu jonkin verran jumalia ja demonijumalia, joten on luonnollista että esim. vesielementin omaava siunailee veden jumala Eluvarin nimeen ja kiroaa tämän arkkivihollisen Mergon nimeen.

Luonnollisesti siis herranjumala ja jessus ovat kristillisperäisiä päivittelyjä, joita hahmosi ei siis voi millään logiikalla suustaan päästää. Pääjumala on Aysiassa feminiininen, joten 'herran tähden' -tyyppiset kiroamat eivät toimi.

Saatana on suomen kielessä vakiintunut tarkoittamaan yleisesti kristinuskon pahista, mutta sana perkele pahaa yleisesti, joten näinollen hyväksyisin sanan perkele yhdeksi Chiman nimityksistä. Helvetillä tarkoitetaan Ayselin Chimalle luomaa vankilaa, pahinta paikkaa maailmassa. Helvetistä puhuttaessa ei saa olettaa, että kukaan joutuisi sinne kuoleman jälkeen - kukaan ei siis voi kirota lähettävänsä ketään helvettiin, sillä kuolleet sielut eivät mene Chiman luokse. Joku voi kirota aiheuttavansa toiselle helvetin, mutta tämä tapahtuu henkilön eläessä; kuolemanjälkeinen todellisuus on aina positiivinen ja kuolleilla on hyvä olla.

Suomen kielen yleisimmän kirosanan, vitun, käyttämistä en suosittele ihan vain sen mielikuvituksettomuuden takia. En tiedä miksi kyseinen sana on noussut niin suosituksi ja miksei miehen sukuelinten sanoilla kiroilla yhtä tehokkaasti, mutta pidän kaikkia tällaisia alatyylisiä sanoja sellaisina, että ne sopivat vain alempien kansanluokkien suuhun. Aateliset eivät ikinä moisia ruokottomuuksia suustaan päästäisi.


// Ollut mielessä jonkinaikaa, nyt sain kirjoitettua ajatuksia paperille. Täydentäkää jos on epäselvää o7

_________________
"Mustan lammen rannalla kasvoi kaunis kalpea kukka..."
Ongelmia tai epäselvyyksiä? Ota yhteyttä!

Yatai Myrskynsilmä, Kenraali Xian, Kalris Eldoughen, Poci, Lilium
Kalmankukka
Kalmankukka
Gamemaster

Viestien lukumäärä : 595
Join date : 20.03.2010
Ikä : 29
Paikkakunta : Turku

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa